טראפלס על מקל לחג האהבה
החומרים הדרושים:
1 מיכל שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה קרה
קליפת תפוז מגוררת (לא חובה)
קורט מלח
מקלות קינמון
קערית עם קקאו
החומרים הדרושים לציפוי:
מקלות קינמון
קערית עם קקאו
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמנת המתוקה עם קורט מלח.
כשהשמנת מגיעה לרתיחה מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את החמאה וגרידת התפוז (או ליקר או תמצית וניל) ומערבבים היטב.
מורידים מהאש.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ושופכים את תכולת הסיר. מכניסים למקרר למספר שעות.
מוציאים מהמקרר ומפרידים מנייר האפייה. חותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין.
טובלים את הידיים בקקאו ומגלגלים כל חתיכת שוקולד לכדור.
נועצים מקל קינמון ומניחים "על הראש".
מחזירים למקרר למספר שעות.
בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד (או בסיר כפול או במיקרוגל). מערבבים ומוסיפים את השמן וממשיכים לערבב. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
מוציאים את הטראפלס מהמקרר, אוחזים במקל הקינמון וטובלים בשוקולד. מנערים את עודף השוקולד ומניחים על נייר אפיה.
מעבירים למקפיא עד ההגשה. מוציאים כשעה לפני ההגשה.
בתיאבון !כשהשמנת מגיעה לרתיחה מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את החמאה וגרידת התפוז (או ליקר או תמצית וניל) ומערבבים היטב.
מורידים מהאש.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ושופכים את תכולת הסיר. מכניסים למקרר למספר שעות.
מוציאים מהמקרר ומפרידים מנייר האפייה. חותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין.
טובלים את הידיים בקקאו ומגלגלים כל חתיכת שוקולד לכדור.
נועצים מקל קינמון ומניחים "על הראש".
מחזירים למקרר למספר שעות.
בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד (או בסיר כפול או במיקרוגל). מערבבים ומוסיפים את השמן וממשיכים לערבב. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
מוציאים את הטראפלס מהמקרר, אוחזים במקל הקינמון וטובלים בשוקולד. מנערים את עודף השוקולד ומניחים על נייר אפיה.
מעבירים למקפיא עד ההגשה. מוציאים כשעה לפני ההגשה.