עוגת גבינה ושוקולד לבן
סרטון בו מכינה קרין גורן עוגת גבינה ושוקולד לבן.
מתאימה בול לחג שבועות.
עוגת גבינה ושוקולד לבן עם אוכמניות
עוגה קרמית, עשירה ומתוקה, מועשרת בשוקולד לבן. אני מגישה אותה עם חופן של אוכמניות טריות, המעניקות לה קונטרה חמצמצה. אם אין אוכמניות טריות, השתמשו בדובדבנים מתוקים משומרים בסירופ (מסוננים כמובן). לפעמים אני מכינה אותה גם בגרסא אישית (כמו בתמונה) – פשוט מכינים בתבניות אישיות ואופים 30 דקות בלבד.
כמות: תבנית בקוטר 24 ס"מ
חומרים
לתחתית:
- 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
- 100 גרם חמאה מומסת
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
למלית הגבינה:
- 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 6 ביצים
- 1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
- 300 גרם שוקולד לבן
- לקישוט:
- 1 סלסילה אוכמניות טריות
אופן ההכנה
מכינים את התחתית:
מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקליפת לימון ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה.
שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
מכינים את מלית הגבינה ואופים:
חממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
טורפים יחד (לא מקציפים!) גבינה, סוכר וביצים.
מחממים במיקרוגל (או על אש קטנה) שמנת מתוקה ושוקולד לבן, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
יוצקים את המלית על התחתית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת במרכז (היא לא אמורה להזהיב). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות (עדיף למשך הלילה).
מקשטים ומגישים:
מפזרים על העוגה אוכמניות טריות ומגישים.
באדיבות קרין גורן