Skip to main content

לביבות תפוחי אדמה או בטטה

מאת : מיה מיטב מגן


לכבוד החנוכה הכנתי לביבות פשוטות וטעימות ללא טיגון – כולנו חגגנו... מאז זוהי מנה אהובה על כל בני הבית.

תפוחי האדמה האורגניים כ"כ טעימים, ובשימוש נכון הופכים למנה עיקרית מזינה ולא משמינה.

מצרכים:

 

  • 3 תפוחי אדמה (או בטטות) חתוכים לקוביות, מאודים/מבושלים - למעוך לפירה גס
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס קמח מלא
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח פלפל

 

אופן ההכנה:

 

  1. לערבב עם את המצרכים.
  2. אפשר להוסיף גם כוס גרגרי תירס מופשרים (במים רותחים) - להנאת ילד הבית
  3. בעזרת כף לשים על תבנית כמו שמכינים עוגיות
  4. לאפות בחום 180 כ-20 דק' עד שמזהיב
  5. להגיש עם טחינה ירוקה......... בריאות!