פיסול סושי מפלסטלינה

איך מכינים סושי מפלסטלינה?
קודם כל, נכין כדור פלסטלינה לבן גדול, ועוד 3 כדורים קטנים בצבעים שחור, כתום (או ורוד, לסלמון) וירוק

את הפלסטלינה הירוקה והכתומה/ ורודה נרדד- לקבלת פסים ארוכים..


ואת הפלסטלינה הלבנה נחלק לחצאים שווים.

כל חצי כזה נרדד מעט, עד שנקבל "נקניק" פלסטלינה עבה
נצרף את ה"נקניקים" הלבנים ל2 הפסים הצבעוניים שהכנו קודם,

ו..נתחיל להרכיב את הסושי שלנו!
כמו כשמכינים סנדוויץ' - נניח את הפסים- הירוק והכתום- בין 2 חתיכות הפלסטלינה הלבנות,

ונסגור. נשים לב שסגרנו טוב מכל הצדדים, שכל ה"רול" שלנו מכוסה בלבן..

ומה נשאר? סושי בדרך כלל עטוף באצה שחורה :)
האצה כמובן תהיה מורכבת מהפלסטלינה השחורה, אז נשטח היטב את הפלסטלינה השחורה...

אפשר להיעזר בבסיס שטוח - דף עיתון על השולחן, למשל-  כדי להגיע לדף פלסטלינה שחורה דקיק במיוחד..

ואז נעטוף בו את ה"רול" שלנו

קיבלנו "רול" סושי!

לחתוך בזהירות..

ויש לנו חתיכות סושי מפלסטלינה :)
אפשר ומומלץ לגוון במילוי, וגם לנסות לעשות inside out - כשהפלסטלינה השחורה היא בתוך הרול..



ההדרכה באדיבות רויטל פלקה, אמנית פלסטלינה, פלסטלינית