הכנת ברווזים מבצק סוכר

הכנת ברווזים מבצק סוכר


מאת רוית חן שף בכיף סדנאות בישול לילדים


פיסול דמויות מבצק סוכר הוא קל ומאוד כייפי להכנה.ידוע כי ילדים אוהבים ליצור ולפסל דמויות מבצק סוכר שאחר כך אפשר גם לאכול אותם.בסדנאות הבישול לילדים מלמדים שיטות ודרכים שונות

לפסל עם בצק סוכר,יש סדנאות בישול לילדים שמשתמשות במוצרים שונים לפיסול,יש פיסול בחמר המתוק
שהוא חומר ייחודי שעשוי מצמחי מאכל טבעיים ישנם גם סדנאות בישול אשר מפסלות בניפוח סוכר שזה כשלעצמו נושא מעניין מאוד וכייפי להכנה.כמובן יש אפשרות לפסל בכל מיני סוגים של ירקות ופירות
רק צריך לתת לדמיון שלנו לפרוח ולא לפחד לנסות.היום נדגים פיסול ברווז מתוק
מבצק סוכר אחד מנושאי לימוד שאני מעבירה בתחום סדנאות הבישול לילדים.

 

מה שדרוש לנו הוא בצק סוכר, או מרציפן אותם ניתן לקנות בכל החנויות המתמחות.
(מרציפן ניתן להשיג גם בסופר) וצבע מאכל לצביעת בצק סוכר רצוי בג'ל.

 

          הכנת הבצק סוכר לעבודה:

 

  •    צובעים גוש של בצק סוכר (או מרציפן) בצבע מאכל צהוב: רצוי להשתמש בצבע מאכל בג'ל המיועד לבצק סוכר, טובלים קצה של קיסם בצבע ומורחים את נקודת הצבע על בצק הסוכר. כעת לשים את הבצק היטב עד שהוא הופך לצבע צהוב בצורה אחידה.
  •    באותו אופן צובעים עיגול קטנטן באדום למקור, ובחום לאישונים.

 

תיאור השלבים להכנת הברווז המתוק:


 

1

 

  • לוקחים בצק צהוב בגודל של שזיף. מעבדים אותו מעט- עד שיהיה גמיש ויוצרים כדור.
    (איור מס' 1)

 

 

3

 

2

 

  • חוצים את הכדור לשניים. חלק אחד שמים בצד ואת החלק השני מגלגלים בין שתי כפות הידיים על ידי לחיצה בחלק התחתון לחרוט(גזר שמן), כך יוצרים את הגוף.(איור מס' 2)
  •  את הקצה הדק והמחודד יש להרים מעט למעלה וליצור זנב.(איור מס' 3)

 

  •   את החלק השני מחלקים שוב לשניים. חלק אחד שמים בצד וחלק שני מכדררים לכדור. כך נוצר הראש. את הראש מניחים על החלק עבה של הגוף. (איור מס' 4)



     

5

 

4

 

  • את החלק שנשאר בצד מחלקים שוב לשניים. אלה הם הכנפיים.כל כנף מגלגלים לכדור, אחר כך לחרוט (גזר).(איור מס' 5)
  •    את הגזרים משטחים מעט בעזרת האצבע. יוצרים דוגמא של נוצות בעזרת קיסם.

 

  •    מחברים את הכנפיים לצידי הגוף כשהחלק הצר לכיוון הזנב.
    (איור מס' 6)


 


  •    לעיניים יש ליצור שני כדורים קטנטנים של בצק לבן, לשטח אותם ולחבר ראש. יש ליצור כדורים עוד יותר קטנים מבצק חום לאישונים ולחבר אותם לעין בעזרת קיסם.
    (איור מס'7 )



  •    למקור יש לגלגל כדור קטן של בצק אדום, לגלגל אותו לנקניק שמן, ללחוץ ולשטח אותו ולהניח אותו בקדמת הפנים של הברווז.(איור מס' 8)

  •     בעזרת קיסם לוחצים במרכז הפה ומכופפים מעט את החלק העליון כך יוצרים את המקור.(איור מס' 9)

  • ליצירת המקור יש לגלגל כדור קטן של בצק אדום, וליצור ממנו נקניק שמן. לחצו ושטחו אותו ולאחר מכן הניחו אותו בקדמת הפנים של הברווז.(איור 10)
  • לחצו במרכז הפה בעזרת קיסם וכופפו מעט את החלק העליון. יש לנו מקור.
    (איור11)


















    יש לנו עכשיו ברווז יפה וטעים
    שכמובן כל ילד והורה ישמחו להכין
    מה שנותר לנו לעשות זה פשוט להראות לחברים ולאכול
    בתאבון