חביצת חמאה

לכבוד חג השבועות, איך חובצים חמאה בייתית?

 

כל מה שצריך: 

מיכל שמנת מתוקה 38%

שתי ג'ולות זכוכית

קופסת פלסטיק עם סגירה אוטמת

מעט מלח

תבלינים אם רוצים.

 

אז איך זה עובד?

שופכים את השמנת לקופסת הפלסטיק מוסיפים קצת מלח, סוגרים ומתחילים לשקשק.

פגיעת הגו'לות במולקולות השומן בחמאה שוברת את קרום התא וגורמת לתכולת התא להדבק לשומנים האחרים.

השקשוק ממשיך כעשר דקות עד שממש קשה להניע את הג'ולות.

בפתיחת הקופסא הנוזלים צריכים להיות מופרדים ממסת השומן.

שופכים את הנוזלים, מוסיפים תבלינים לפי הטעם ומקררים. ניתן בשלב זה להעביר לכלי יפה ולעצב צורה ....

 

כמה מילים על חמאה:

1.מספרים שגילו את החמאה בטעות,

כאשר הובילו חלב על חמורים, תנועת החמור שקשקה את החלב וגרמה לשבירת קרומי התאים.

2. הצבע הצהוב של החמאה נבע במקור מסוג האוכל שאכלו הפרות שהכיל בטא קרוטין.

היום מוסיפים בטא קרוטין למזון הפרות כדי לצבוע את החמאה בצהוב.

3. בעבר נחשבה החמאה למוצר נחות ממרגרינה ושימשה תחליף בזוי......