Skip to main content

טנא מתוק לשבועות

מאת מוני אור - מיתוש


בחג השבועות תעשה לך

מזמינה אתכם לעשות עם הילדים טנא מתוק!

איך???

ככה:
מרפדים תבנית שקעים הפוכה בנייר אפייה (כדי שהטנא ישתחרר בקלות מהתבנית)
 

ומתחילים בהכנת הטנא


את הבצק הפריך מכינים מראש ומכניסים לקירור במקרר (300 גר' קמח, 200 גר' חמאה, 100 גר' סוכר וביצה)

מרדדים בצק וחותכים רצועות בעזרת סכין 

 

מהפסים יוצרים משטח שתי וערב

בעזרת חותכן עיגול קורצים עיגול במרכז המשטח ומהדקים מעט את הקצוות

את המשטח העגול מניחים על השקע ההפוך ומצמידים בעדינות ליצירת הסלסלה של הטנא

מכינים את הידית של הטנא - מגלגלים בצק לשתי רצועות ומחברים אותן יחד ליצירת צורת חבל

 


אופים את הסלסלה והידיות ומקררים

 

מבצק פיסולי צבעוני מפסלים בננות, תפוזים, ענבים, תותים ותפוחים

מחברים את הידית לסלסלה וממלאים את הטנא

והטנא מוכן לנשנוש 


 

חג שבועות שמח!