Skip to main content

קעריות ממתקים פורחות עם בצק סוכר

מאת טל צפריר

קעריות ממתקים פורחות

החומרים הדרושים:

 

  • בצק סוכר ורוד, כתום, ירוק, אדום, צהוב, שחור, לבן וצבע גוף
  • מעט מים להדבקה
  • קשית שתיה ירוקה
  • מספריים
  • מכחול נקי
  • קיסם שיניים
  • מקלון פסטה לא מבושל (ספגטי)
  • קערית קטנה

 

להגשה:

ממתקים צבעוניים

 

גוף: יוצרים חרוט מבצק ורוד, ומדביקים את צידו הרחב למרכז הקערית במעט מים. נועצים בזהירות מקלון פסטה לא מבושל (מקרוני) דרך קצה החרוט ועד לתחתיתו, וגוזרים אותו כך שתיוותר שארית בולטת באורך ס"מ

 

ידיים: יוצרים שתי טיפות מבצק בצבע גוף, ומדביקים במעט מים לצידי הגוף

ראש: יוצרים כדור בצבע גוף, ומשחילים אותו בזהירות על מקלון הפסטה הבולט. חיוך: גוזרים קטע מקשית השתיה, ומחלקים אותו לשניים, לרוחבו. נועצים בעדינות את קצה חצי הקשית שנוצרה ליצירת החיוך.

פנים: מוסיפים שני כדורי בצק סוכר לבן כעיניים, ושני כדורים קטנטנים ושחורים כאישונים. מוסיפים שני כדורי בצק בצבע גוף כאזניים, ואחד כאף.

שיער: יוצרים כדור מבצק סוכר כתום, משטחים ומדביקים לראש. יוצרים כדור נוסף, גדול יותר, משטחים ומדביקים. קוקיות: יוצרים שתי טיפות מבצק סוכר כתום, ומדביקים לראש כך שצידן הרחב נוגע בשיער. יוצרים שני כדורי בצק אדומים וקטנים, ומדביקים כגומיות. יוצרים שקע קטן במרכז בעזרת קיסם השיניים, לעיטור.

גבעול: יוצרים כדור מבצק סוכר ירוק. גוזרים מקשית השתיה הירוקה קטע באורך 4 ס"מ, טובלים את קצהו מעט מים ונועצים בכדור הירוק.

יוצרים 5 כדורי בצק אדומים, ומדביקים אותם במעט מים על הבצק הירוק. בעזרת קיסם השיניים מטביעים חריץ במרכז כל עלה כותרת. יוצרים כדור מבצק סוכר צהוב, ומדביקים במרכז הפרח האדום

נועצים את הפרח בעדינות ביד

ממלאים בממתקים טעימים וצבעוניים