עוגת תפוחים או יותר נכון מאפינס תפוחים מרסק תפוחים
סרטון בו מכינה קרין גורן מאפינס תפוחים.
הצעות:
- לנסות לזכור את רשימת המרכיבים הדרושה להכנת מתכון פשוט כמו זה של המאפינס. בפעם הבאה שמכינים להזכר ביחד מה צריך להוסיף לקערה.
- הזדמנות לתת הוראות במידת מורכבות הולכת וגדלה לילדים. בתחילה לבקש דברים פשוטים ולאט בהתאם לקצב התקדמות הילדים להגדיל את המורכבות של הבקשה.
- ללמד את הילדים את המיקום של המזון במטבח. למשל,"תוציא את הקמח מהמדף השני בארון בבקשה".
מאפינס תפוחים ללא תפוחים
איך מאפינס תפוחים יכולים להיות ללא תפוחים? פשוט כי לא צריך תפוחים כדי להכין אותם...
הסוד הוא להשתמש בקופסת שימורים של רסק תפוחים מוכן, שמוסיף המון טעם וגם עסיסיות.
כמות: 24 מאפינס
חומרים
לעוגה:
2 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 2 כוסות סוכר
- 1 קופסת שימורי רסק תפוחים לא ממותק (560 גרם)
- 3 כוסות קמח תופח
- 1 כפית קינמון
- 1 כוס אגוזי מלך
- לקישוט:
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
שמים בקערה גדולה ביצים, שמן, סוכר ורסק תפוחים וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה. מנפים לקערה קמח תופח, מוסיפים קינמון וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים של קמח.
שמים את האגוזים בשקית ניילון ומרסקים אותם בעזרת פטיש שניצלים או מערוך עד שהם הופכים לפירורים גדולים. מוסיפים את האגוזים המרוסקים לקערה ומערבבים מעט, עד שהם מתפזרים בתערובת.
מוזגים את התערובת בעזרת מצקת לשקעים של התבנית (ממלאים כמעט עד הסוף). מערבבים יחד את הסוכר והקינמון לקישוט. מפזרים בעזרת כפית מעל הבצק. מכניסים לתנור שחומםם מראש ל-180 מעלות ואופים 20-15 דקות עד להזהבה.
באדיבות קרין גורן