קציצות בקר - חבל על הזמן

החומרים:

  • 1 ק"ג בשר בקר קפוא קצת מופשר
  • 1בטטה בינונית
  • 1 בצל קטן
  • זנגביל טרי או קפוא באורך 3-4 ס"מ
  • מלח, פלפל, ופפריקה לפי הטעם
  • רבע כפית קארי

אופן ההכנה:

טוחנים עם הילדים את הבשר,הבטטה הזנגביל והבצל הילדים הקטנים יכולים לצפות בתהליך הטחינה והגדולים יותר להצטרף בהשגחת מבוגר להוספת החומרים במכונת הטחינה.

כששוטפים את החלקים של המכונה הילדים יכולים להסתכל על החלקים של מכונת הטחינה החשמלית ולהבין כיצד היא פועלת וכיצד מרכיבים אותם בחזרה.

מערבבים את הבשר והירקות הטחונים ומוסיפים את התבלינים. מכינים ביחד קציצות. גם אם הקציצות שהילדים עשו לא נראות הכי יפה, אפשר להשאיר ולאכול קציצות פחות עגולות.

מוסיפים את הקציצות לסיר עם רוטב עגבניות מבשלים ואוכלים.

אפשר גם סתם לטגן אותן.

חשוב להזכיר לילדים לשטוף ידיים אחרי שנגעו בבשר עם מים וסבון ולא להכניס שום דבר לפה  עם ידיים לא שטופות.