אפיית לחמניות עם הילדים
אין דבר יותר טעים מלחמניות חמות שרק עכשיו יצאו מהתנור (כמובן עם חמאה)...
ברור שילדים אוהבים גם לחמניות וגם ללכלך את הידיים.
אז הנה מתכון פשוט, פשוט וקל להכנת לחמניות. כמובן עם הילדים.
כדאי לאפשר לילדים להיות שותפים מלאים לכל השלבים ובמידה ויש מספר ילדים יש לתת לכל ילד להשתתף במידה שווה.
את זה נעשה ע"י חלוקת המרשם והשלבים שווה בשווה בין הילדים. לכל ילד ניתן קערה וחומרים בנפרד.
חומרים:
- 1 ק"ג קמח
- 25 גרם שמרים
- 50 גרם חמאה (אפשר פחות..)
- 1 כפית שטוחה מלח
- 4 כפות שטוחות סוכר
- 2 כוסות מים (לפי הצורך)
שלבי ההכנה:
- ממיסים את השמרים בכוס מים עם הסוכר (אפשר גם דבש)
- בנתיים מנפים את הקמח לתוך קערה (מפלסטיק) ומשאירים כחצי כוס בצד לשימוש לפי הצורך
- ממיסים את החמאה (אפשר במיקרוגל) ומוסיפים אל הקערה
- מוסיפים את המלח לקערה
- מוסיפים את כוס המים עם השמרים אל הקערה
- ועם הידיים הקטנות של הילדים פשוט, פשוט לשים
- מוספים מים לפי הצורך עד שנוצר גוש בצק שאינו דביק אך אינו יבש מידי
- אפשר לתקן עם עוד קצת קמח או מים
- את הבצק מחלקים לארבע כדורים
- מכסים להתפחה ראשונה ומחכים עד שהבצק מכפיל עצמו (כשעה)
- לוקחים תבנית גדולה ומשמנים או פורסים נייר אפיה
- מחלקים את הבצק ויוצרים נקניקיות קטנות או שבלולים (או בייגלה), מניחים על התבנית ומשאירים להתפחה נוספת (עוד שעה)
- בנתיים מחממים את התנור ל- 180 מעלות
- מכניסים את התבנית ואופים עד שהלחמניות מקבלות צבע שחום
- מוציאים ומורידים את הלחמניות מהתבנית על מגבת נקיה ומכסים בכדי לספוג את הלחות.
- מורחים בחמאה... וזהו...
הערות:
- אפשר לשתמש בקמח מלא אך רצוי לשלב עם קמח לבן ביחס שווה.
- גם אם הבצק לא תפח ואין סבלנות, אפשר לאפות בכל זאת.. הבצק יתפח קצת בתוך התנור
- יש לאפשר לילדים לחוות את הלישה ותחושת הבצק הדביק מבלי לפחד מהליכלוך
- אפשר לשתף את הילדים גם בשלבי הניקיון והסדר לאחר הפעילות
- לחם הוא אלמנט יסודי בחיי האדם כדאי שכל אחד ידע איך מכינים כבסיס לכישורי חיים